Veilig Investeren

Lees waarom het risico zo laag is...

U bent altijd zelf de baas over uw eigen account

Niemand behalve dan uzelf beheerd uw eigen account. Niemand anders kan aan uw vermogen komen of inlogggen in uw account. Dit account maakt u zelf aan op www.darwinex.com.

Bescherming door de broker

De broker beschermt de investering van de investeerders. Er wordt gewerkt met een formule die gebaseerd is op Value At Risk (VAR) Dat houdt in dat u niet dezelfde volatiteit en drawdowns zult ervaren als de trader zelf.

Veilig FCA gereguleerde broker

Het bedrijf achter Darwinex.com, Tradeslide Trading Tech LTD is een door het Engelse FCA (Financial Conduct Authority) gereguleerde broker . Dit is vergelijkbaar met het Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten). Na regulering heeft de FCA als taak 

Bank garantie

Uw investeringsaccount wordt door de broker onder gebracht bij Barclays Bank PLC (UK). 

Het depositogarantiestelsel in Groot Brittannië wordt het Financial Services Compensation Scheme (FSCS) genoemd. Net als het Nederlandse stelsel, keert het Britse depositogarantiestelsel een vergoeding uit als de bank niet aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. 

Het Britse stelsel heeft een garantielimiet van 85.000 Britse pond. Het bedrag is gebaseerd op de limiet in de eurozone van 100.000 euro. Het Britse stelsel keert uit in ponden. Bij een hoge koers van de pond, is het garantiebedrag omgerekend in euro's dus hoger. Het Britse garantiestelsel gaat uiterlijk binnen 20 werkdagen over tot uitkering. Het enige wat je bij een faillissement van de bank moet doen, is contact opnemen met het FSCS. 

Uw account op gescheiden rekening

Het vermogen van op uw investeringsrekening staat niet op de balans van de broker. Met andere woorden, als deze robuuste broker desondanks toch onderuit gaat, heeft dit geen invloed op uw kapitaal.

Vrij opneembaar

U ben altijd vrij om te beslissen of geld in wil leggen of op wil nemen. U bent hier áltijd geheel vrij in. De enige persoon die heer zeggenschap over heeft bent uzelf.

Open cultuur

U als investeerder heeft altijd inzicht in alle trades die gemaakt zijn. Tevens beschikt u over de mogelijkheid diverse andere zaken over de investering te bekijken. 

Indien u vragen heeft kunt u mij altijd contacteren om u verder te helpen.